Terézvárosi hírek 2021...

2021. szeptember 25-én a Terézvárosi gyülekezetben szolgált a Soli Deo Gloria Egyházzenei Tábor Énekkara és Kamaraegyüttese, valamint  Fúvósegyüttese. 

2021. szeptember 25-én a Terézvárosi gyülekezetben szolgált a Soli Deo Gloria Egyházzenei Tábor Énekkara és Kamaraegyüttese, valamint  Fúvósegyüttese. 
A tábor tagjai közül többen már a szombat délelőttöt is gyülekezetünkben töltötték, így lehetőség nyílt arra, hogy a Terézvárosi kórussal kiegészülve együtt dicsőítsék Istent szolgálatukkal. A délelőtti kórusszolgálatokat Pörneki Attila a HNA Egyház zenei osztályának vezetője nyitotta meg igei gondolataival és néhány szóban mesélt a tábor múltjáról és jelenéről. Az összevont kórus szolgálatait Viktor Zsuzsa, Tajti Enikő, Pörneki Attila és Kormos Gábor vezényelte. Mindezt megelőzte egy egyedi és különleges kórus szolgálata: a magyaroszági kínai misszió énekkarának énekét hallhattuk felcsendülni, akik már több ízben örvendeztették meg szolgálatukkal a gyülekezetünk közösségét. Pörneki Attila testverünk a 96. zsoltár szavait idézte a délelőtti zenei áhitat előtt, és elmondta, hogy ennek a zsoltárnak a szavai jegyében zajlott le a 2021-es nyári zenei tábor: “Énekeljetek új éneket az ÚRnak, énekelj az ÚRnak, te egész föld! Énekeljetek az ÚRnak, áldjátok nevét, hirdessétek szabadítását minden nap! Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek, csodáit minden népnek! Mert nagy az ÚR, méltó, hogy dícsérjék… ” (Zsolt 96:1-5.)
A felemelő kórusszolgálatokat követően gyülekezetünk lelkésze, Dr. Szabó János tartotta az istentiszteletet, melyben a tékozló fiú példázata került újabb és mélyebb megvilágításba az elhangzott gondolatok kapcsán. 
Délután 5 órakor kezdődött az Egyházzenei Hangverseny. A kórusműveket és a zenekart Juhász Zsuzsa, Lázárné Nagy Andrea, Pörneki Attila és Sitkeiné Magyar Tünde vezényelte. A felhangzó művek között, Márk evangéliuma 8. fejezetéből választott egy részt Fenyvesi Péter Pál lelkésztestvér és megosztotta velünk gondolatait az említett igei szakaszról. Tartalmas és felüdítő szombatnapot zárhattunk. Jó volt együtt lenni az ország különböző pontjairól érkező testvéreinkkel.
Köszönettel tartozunk ezért a szép napért Istenünknek, valamint a szervezőknek, a szolgálattevőknek és a helyi gyülekezet szolgáló testvéreinek egyaránt, hisz az örömteli zenei élményen túl friss lelki és szellemi tartalommal gazdagodva térhettünk haza otthonainkba. 

A teljes hangverseny meghallgatható a Terézvárosi gyülekezet youtube csatornájan (https://youtu.be/Ti44CrJHo10)

2021-10-08
Címkék: Gyülekezetünk eseményei

Még nem szólt hozzá senki