Rólunk

A Hetednapi Adventisták protestáns keresztényekhez tartoznak. Céljuk, hogy felkészüljenek Jézus Krisztus második eljövetelére és erre másoknak is segítsenek felkészülni. Jézus megígérte János evangéliumában, hogy „Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higyjetek Istenben, és higyjetek én bennem. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem [volna], megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek.” Hisszük, hogy közösségünket ennek az örömüzenetnek a hirdetésére hívta el Isten. A Biblia tanácsai alapján igyekszünk felkészülni Jézus második eljövetelére, olyan lelkület, jellem és magatartásforma kialakításával, amely nemcsak itt a földi életben példamutató, hanem felkészít minket az örök életre is. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, a terézvárosi Gyülekezetünkben, akik osztozni kívánnak Istennek felénk áradó áldásaiban és szeretnének beteljesítői lenni az utolsó idők legkomolyabb küldetésének.

A Budapest Terézvárosi Gyülekezet a Hetednapi Adventista Egyház legnagyobb, központi gyülekezete Magyarországon, amely 1924-ben alakult..


Dr. Szabó János

A gyülekezet lelkésze

Dr. Szabó János 1995-óta végzi lelkészi szolgálatát. Hajdúböszörményben született sokat jelent számára a szülőföld szeretete. Iskolai tanulmányait az alábbi helyeken végezte:

  • Történelem doktori fokozat (PhD) – 2016
  • Debreceni Egyetemen Történelem és Néprajzi Doktori Iskola (2010-2013)
  • Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar – történelem szakos bölcsész és tanár MA (2008-2010)
  • Debreceni Református Hittudományi Egyetem és Debreceni BTK Pszichológiai Intézete – Pasztorálpszichológus MA (2004-2007)
  • Coaching képző és vezető – Anglia, SDA Newbold College (2004)
  • Adventista Teológiai Főiskola, Budapest – Teológus BA (1992-1995)
Az ország több gyülekezetében szolgált illetve több helyen alapított gyülekezetet, így például Kisvárdán, Nyírturán, Nyírbogdányban, Egerben, Gyöngyösön, Jászberényben, Orosházán, Medgyesegyházán, Szarvason, Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Újfehértón, Hajdúhadházon, Berettyóújfaluban. Számos tanulmányúton és konferencián vett részt a kereszténység múltját és jelenét kutatva (Ausztrália, USA, Németország, Csehország, Svájc, Franciaország, Anglia, Olaszország) mert meggyőződése, hogy a jelen kérdéseinek a kulcsát a múltban találhatjuk meg. 1994-ben nősült és két felnőtt fiúgyermek hálás édesapja. 2013 óta a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke.

A Hetednapi Adventista Egyház Terézvárosi gyülekezetének lelkészi szolgálatával a Dunamelléki Egyházterület 2019 januárjában bízta meg.