Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes...

“Ujjongjatok az Úr előtt az egész földön! Örvendezve vigadjatok, zsoltárt énekeljetek! Énekeljetek az Úrnak hárfakísérettel, hárfakísérettel zengő éneket! Harsonákkal és kürtzengéssel ujjongjatok a király, az Úr előtt!” (Zsolt 98:4-6, HunUj)

-olvasta fel a Zsoltárok könyvéből bevezetésként Molnár Miklós lelkész, amikor a 28 éve fennálló zenekart mutatta be, mintegy küldetésnyilatkozatukként. 

Miklós – aki a zenekar vezetője – elmondta, hogy a zenekar tagjai heti, két heti rendszerességgel gyűlnek össze próbálni kb. 200 km távolságot hidalva át ilyenkor. 

Hálával tekintenek vissza, hogy ehhez mindig kaptak anyagi javakat, így hangszereket tudtak vásárolni és zenetanárokat is tudtak fizetni, akik segítik őket az egyre színvonalasabb együtt zenélésben. 

Fellépnek az országban többfelé is, különféle rendzvényeken, mint pl. esküvő, térzene, jótékonysági koncert, temetés stb. és sokszor kapnak meghívást külföldre is. 

Most tavasszal épp Dániába készülnek. 

Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét nálunk járt az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes, akik igazán színessé tették a délelőtti istentiszteletet. 

Vidáman telt a délutáni alkalmunk is, ahol tőlük és velük, az ő kíséretükkel tanulhattunk meg énekeket. 

Jó volt együtt énekelni, lelkesen, örömmel, kellemes hangulatban. 

A nap zárásaként egy kis „kívánságműsor” is helyt kapott, ahol a jelenlévők kedvenc énekeit játszotta el a zenekar. 

2023-03-17
Címkék: Gyülekezetünk eseményei

Még nem szólt hozzá senki