A reggeli napsugarak jótékony...

Kutatások támasztják alá, hogy a szervezetbe a szemen keresztül bekerülő napfény növeli a szerotoninszintet az agyban, így javítja a hangulatot, növeli az életerőt. A reggeli napfény a legjobb. Tegyük szokásunkká, hogy legalább 30 percet töltünk a reggeli napfényben. A szerotoninnövekedés az agyban automatikus és azonnali. A termelődő szerotonin nem tárolható egyik napról a másikra, ezért szükséges minden nap időt tölteni a napon. Felhős napokon és télen több időt töltsünk a szabadban, mivel ekkor csökken a napfény intenzitása. Vigyázzunk, hogy soha ne égjen le bőrünk, még lepirulni se hagyjuk.

A napsugár komoly szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében, mivel a koleszterint D-vitaminná alakítja, ami rendkívüli jelentőséggel bír az erős, egészséges csontozat kialakulásában és fenntartásában. A mérsékelt dózisú napfény egészséges, sőt még rákmegelőző hatása is lehet. Simítja, rugalmassá teszi a bőrt, egészséges fényt kölcsönöz neki. Növeli a betegségekkel és fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet.

Idegrendszerünk is kedvezően reagál a napfényre. Hangulatunkat javítja, lelkünket felüdíti, jótékonyan hat a szívműködésünkre, csúcsformába hozza a szívizmot, javítja a szív hatékonyságát és mindemellett fejleszti az immunrendszer.

2016-09-20
Címkék: Életmód

Még nem szólt hozzá senki